Olut- ja ruokaravintola Viisi Penniä kuuluu Helsingin perinteisten
krouvien eliittiin. Viisi Penniä avasi ovensa Töölön tullin viereen
vuonna 1956. Niinpä se onkin yksi kauimmin samalla nimellä ja samassa
paikassa toimineista olutravintoloista koko maassa.
Tämän
päivän Viisi Penniä on yhtenäinen ja perinteitä kunnioittava olut- ja
ruokaravintola. Yhdessäoloon houkutteleva alakerta sekä viihtyisä toinen
kerros tarjoavat luontevan miljöön seurusteluun, oluiden ja viinien
nautiskeluun sekä maukkaaseen ruokailuun.
Janoisia asiakkaita palvelevat 20 oluthanan rivistö sekä monipuoliset
viski- ja viinivalikoimat. Pullo-oluita ja siidereitä on tarjolla lähes
160 erilaista, sekä aito real ale -hana.
Viiden Pennin keittiön perusta on perinteisissä raaka-aineissa ja
suomalaisuudessa. Lounaalla ovat tarjolla salaatti- ja keittobuffetin
ohella päivittäin vaihtuvat lämpimät ruoat. Viiden Pennin à la carte -lista elää sesongin mukaan. Henkilökunta kertoo
mieluusti annoksille olut- ja viinisuositukset.